Over toegangsregels

Toegangsregels zijn een groep instellingen die bepalen welke gebruikers toegang krijgen tot apparaten die zijn geïnstalleerd in of aangesloten op de computer. U kunt geen apparaten toevoegen die niet door Apparaatcontrole kunnen worden geclassificeerd. De toegang tot zulke apparaten is voor alle gebruikers toegestaan.

Toegangsregels voor apparaten

De groep instellingen van een toegangsregel hangt af van het type apparaat (zie onderstaande tabel).

Instellingen van toegangsregels

Apparaten

Toegangsbeheer

Schema voor toegang tot een apparaat

Toewijzing van gebruikers en/of groepen gebruikers

Prioriteit

Lees- en schrijfmachtiging

Harde schijven

Verwisselbare schijven

Diskettes

Cd-/dvd-stations

Draagbare apparaten (MTP)

Printers

Modems

Tapeapparaten

Multifunctionele apparaten

Smartcardlezers

Windows CE USB ActiveSync-apparaten

Externe netwerkadapters

Bluetooth

Camera's en scanners

Toegangsregels voor mobiele apparaten

Mobiele Android- of iOS-apparaten worden als draagbare apparaten (MTP) gecategoriseerd. Wanneer een mobiel apparaat wordt aangesloten op de computer, bepaalt het besturingssysteem het type van het apparaat. Als Android Debug Bridge (ADB), iTunes of een equivalent programma is geïnstalleerd op de computer, identificeert het besturingssysteem mobiele apparaten als ADB- of iTunes-apparaten. In alle andere gevallen kan het besturingssysteem het type van het mobiele apparaat identificeren als een draagbaar apparaat (MTP) voor bestandsoverdrachten, een PTP-apparaat (camera) voor de overdracht van afbeeldingen of een ander apparaat. Het type apparaat hangt af van het model van het mobiele apparaat.

Houd rekening met de volgende aandachtspunten voor toegang tot ADB- of iTunes-apparaten:

Standaard geven toegangsregels alle gebruikers altijd volledige toegang tot de apparaten als de toegang tot de verbindingsbussen voor de overeenkomstige soorten apparaten is toegestaan (de status ).

Toegangsregels voor wifinetwerken

Een toegangsregel voor wifinetwerken bepaalt of het gebruik van wifinetwerken is toegestaan (de status ) of verboden (de status ). U kunt een vertrouwd wifinetwerk (de status ) toevoegen aan een regel. Bij het gebruik van een vertrouwd wifinetwerk zijn er geen beperkingen. Standaard staat een toegangsregel voor wifinetwerken de toegang tot elk wifinetwerk toe.

Toegangsregels voor verbindingsbussen

Toegangsregels voor verbindingsbussen bepalen of de aansluiting van apparaten is toegestaan (de status ) of verboden (de status ). Regels die de toegang tot bussen toestaan, worden standaard aangemaakt voor alle verbindingsbussen in de classificatie van het onderdeel Apparaatcontrole.

Toetsenbord en muis kunnen niet worden vergrendeld met Apparaatcontrole. Als u de toegang tot de USB-verbindingsbus verbiedt, blijft de gebruiker werken met een toetsenbord en muis die via USB zijn aangesloten. Het onderdeel BadUSB Attack Prevention is ontworpen om te voorkomen dat geïnfecteerde USB-apparaten zich voordoen als toetsenborden wanneer ze op de computer worden aangesloten.